fbpx

BVHlokaal ontevreden over onrealistische ‘sluitende’ begroting 2021 van de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Tijdens de Algemene Beschouwingen van 9 november 2020 over de begroting 2021 van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de fractie van BVHlokaal aangegeven weinig enthousiast te zijn over het collegevoorstel.

Volgens BVHlokaal leeft de gemeente op te grote voet waarbij de inwoners weer voor de kosten moeten opdraaien. Het college stelt daarbij voor om de OZB voor 2021 wederom te verhogen om de gemeentebegroting sluitend te krijgen.

Hoewel de gemeente te maken heeft met extra hoge kosten door de extra taken die vanuit Den Haag worden opgelegd ziet de lokale partij dat ook andere gemeentes met idem problemen leven, maar de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de top 3 staat van minst gezonde gemeentes van een vergelijkbare omvang staat.

De fractie van BVHlokaal diende daarom een amendement in om de OZB met € 500.000,- te verlagen en daarvoor elders in de begroting dekking te zoeken. En ook nog een taakstellende vermindering  van de uitgaven te realiseren van € 1 miljoen zonder aan de voorzieningen voor de inwoners te tornen.

Lees hier de volledige speech vanuit de fractie

Blijf ons volgen, doneer of word lid!