fbpx

BVHlokaal wil uitgebreide verkenning van groeiplannen Landelijke Eenheid Politie

De Landelijke Eenheid (de LE) van de politie (voorheen bekend als KLPD) met diverse kantoorlocaties nabij de op/afrit aan de A12 maar ook elders in het land, wil al haar activiteiten gaan centraliseren in Driebergen-Rijsenburg. Het plan betekent onder andere dat bovenop de momenteel ca. 2000 medewerkers zo’n 700 medewerkers extra, inclusief het bijbehorende wagenpark, in Driebergen-Rijsenburg zullen moeten worden gehuisvest.

De huidige locatie van de LE heeft daarvoor geen plek en heeft daarom het oog laten vallen op het naastgelegen gebied waar nu de sportterreinen van FC Driebergen, Dalto en the Pink Panthers liggen. Maar ook o.a. de DTC en muziekvereniging Aurora hebben er hun vaste en vertrouwde plek. De LE is, na overleg hierover met het college van B&W, nu een verkenningsproces gestart om over deze plannen te praten met deze direct betrokken (sport)clubs en met omwonenden en naastgelegen bedrijven. Lees hier en hier de verstrekte informatie hierover vanuit de gemeente en de LE. 

De plannen van de LE zijn volgens BVHlokaal echter niet uitsluitend zeer ingrijpend voor de betrokken sportclubs en verenigingen en direct omwonenden en bedrijven maar zal naar verwachting ook een enorme impact hebben op het leefklimaat van alle inwoners van Driebergen-Rijsenburg. De toename van het aantal LE-medewerkers zal naar de overtuiging van BVHlokaal o.a. op de toch al overvolle Hoofdstraat leiden tot nog meer verkeersdrukte op en rondom de op/afrit A12, Ook zullen de extra medewerkers van de LE naar verwachting dicht(er)bij hun werkplek willen gaan wonen en daardoor nog meer druk leggen op de al krappe woningmarkt. Daarnaast zal een (eventuele) verhuizing van de sportvelden/clubs naar elders in het dorp, waarvan nog de vraag is waarheen, hoe dan ook leiden tot verdere verdichting en afname van open (natuur)gebied, en zorgen voor extra verkeersstromen in en/of door het dorp.

De vestiging van de LE in Driebergen-Rijsenburg werd en wordt erg gewaardeerd, maar voor BVHlokaal staat bij deze drastische plannen primair het belang van alle inwoners van het dorp centraal. BVHlokaal wil op voorhand nog geen mening over het plan uitspreken, maar verwacht vanuit de LE een brede en proactieve verkenning van alle voor- en nadelige effecten van hun plan voor geheel Driebergen-Rijsenburg. Over de uitkomsten van dat uitvoerige onderzoek zal BVHlokaal zich te zijner tijd dan een oordeel vormen.

Blijf ons volgen, doneer of word lid!