fbpx

Geldverspilling bij afbouw gemeenteschuld

Waar het om gaat: Te koop op Top A locatie, in het centrum van Doorn, op loopafstand van winkels, scholen, kerken en gemeentekantoor, een perceel van 1,2 ha. Bestemming nu recreatie en groen. Bestemming in de toekomst … dit kan veranderen. Tevens te koop: stuk bosgrond, deels binnen de rode contour in Maarn.

We hebben al eerder geschreven over de financiële problemen van deze gemeente. Het college van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft van de raad de duidelijke opdracht gekregen om voortvarend vastgoed af te stoten om zo bij te dragen aan de schuldenafbouw. Dit wordt echter op een manier gedaan waar wij als lokale partij tal van vraagtekens bij zetten. Beide stukken grond worden ieder aan slechts 1 partij aangeboden. Andere belangstellenden zijn niet gehoord/genegeerd dan wel in kennis gesteld. Verkoopprijzen worden geheim gehouden. Dit alles roept bij burgers vraagtekens op over eerlijk, zorgvuldig en vooral transparant bestuur.

Als enige partij hebben wij vragen bij deze besluiten: of de doelstelling van de verkoop, namelijk schuldenafbouw, op deze wijze wel optimaal gerealiseerd wordt. Oftewel krijgt de gemeente een eerlijke marktprijs of wordt dit ver onder de marktwaarde ‘weggegeven’? En zo ja, waarom? Burgers fluisteren vragend: “Krijgen vrienden dit alles voor een prikkie?” Daarom zullen twee moties ingediend worden:


Foto
Gebied in Doorn waar de motie over gaat

Blijf ons volgen, doneer of word lid!