fbpx

Ideaal, nieuwe nieuwsbrief van BVHlokaal

De afgelopen circa 1,5 jaar was er sprake van een forse ledengroei bij BVHlokaal, de enige lokale partij in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De vereniging Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug, de officiële naam van BVHlokaal, werd in 2005/2006 als ‘protestpartij’ tegen de toen voorgenomen fusie van Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg door toenmalig raadslid Sybe Streekstra en een aantal medestanders opgericht. In de tussenliggende jaren groeide de kiezersaanhang van 2 naar 6 zetels en daarmee vormt de partij inmiddels de grootste fractie in de gemeenteraad.

Als gevolg van de politieke inzet in de afgelopen jaren en de publicitaire initiatieven rondom de verkiezingen in 2022 kreeg BVHlokaal meer bekendheid. Naast forse groei van het aantal kiezers nam ook het ledental flink toe. Was er tot een aantal jaren geleden nog slechts sprake van een klein ‘vriendenclubje’, inmiddels is de partij qua aantal leden van toen meer dan vervijfvoudigd. De grotere omvang van de partij vroeg om andere vormen van communicatie met de leden, en BVHlokaal heeft daarvoor nu de nieuwsbrief ‘Ideaal’ in het leven geroepen. Met enige (on)regelmaat wil de partij met deze nieuwsbrief haar leden op de hoogte stellen van de politieke ontwikkelingen, maar ook aandacht gaan geven aan de verdere opbouw van de partijorganisatie.

De nieuwsbrief Ideaal is primair bedoeld voor de leden van BVHlokaal, maar belangstellenden kunnen desgewenst een exemplaar via deze link bekijken. Ook worden er exemplaren verspreid via o.a. bibliotheken en cultuurhuizen in de verschillende dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Blijf ons volgen, doneer of word lid!