fbpx

Ledenaantal BVHlokaal groeit: dit is de motivatie van Bram Brinkman

Onze partij groeit steeds meer uit tot een brede ledenpartij met leden uit alle dorpen van onze gemeente. Bram Brinkman, een van deze nieuwe leden, deelt met ons zijn verhaal waarom hij heeft gekozen om lid te worden van BVHlokaal.

Waarom ik mijn partijloosheid heb ingewisseld voor een lidmaatschap

In de afgelopen jaren heb ik mij, los van het gebruik van mijn burgerrecht om te stemmen, nogal afzijdig gehouden van de politiek. Geen specifieke binding met en zelfs nooit een lidmaatschap van een partij.

Desalniettemin ben ik mij de afgelopen tijd veel meer bewust geworden dat het er wel toe doet om op de een of andere wijze politiek (landelijk, provinciaal of lokaal) ook echt mee te doen. Wat ik primair bij mijzelf maar ook bij veel anderen bespeur is dat er binnen de eigen (besloten) kring van familie, vrienden of clubjes zeer veel wordt gediscussieerd over ieder denkbaar -heikel- issue, maar op de vraag wie er dan zijn mening daadwerkelijk ook inbrengt in welke politieke organisatie dan ook het enorm stil wordt of gereageerd wordt met: “Nee, mij niet gezien, wat een geneuzel allemaal, het helpt toch niet, ze regelen het onderling allemaal wel!” en “Ik ga mijn reputatie niet te grabbel gooien door al die vreselijke reacties op social media!” of “Voor die grijpstuiver die je ‘daar’ verdient, mij niet gezien!”. Argumenten te over om zelf vooral niet actief te zijn en ‘het’, de situatie waarbij men zeer ongelukkig is met de door de politiek gemaakte keuzes, dus gewoon te laten gebeuren.

De grote groep mensen die nu langs de zijlijn staat -laat ik ze de zwijgende meerderheid noemen- heeft vaak heel goede inzichten en argumenten bij allerlei onderwerpen.

En ik denk inmiddels veel sterker dan voorheen dat daadwerkelijk politiek meedoen er dus juist wel toe kan doen. De grote groep mensen die nu langs de zijlijn staat -laat ik ze de zwijgende meerderheid noemen- heeft vaak heel goede inzichten en argumenten bij allerlei onderwerpen. Het zou m.i. daarom juist heel goed zijn als deze groep zich in grote getale politiek in gaat zetten. Voor welke partij dan ook. Daardoor kan men daadwerkelijk het verschil (gaan) maken in deze roerige tijd en wellicht de nuance weer iets terugbrengen.

Om die reden heb mijn partijloosheid inmiddels ingewisseld voor het lidmaatschap van een onafhankelijke lokale partij in mijn woonplaats de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het is nog een pril en kleinschalig begin, maar ik hoop hierdoor voorlopig vooral mijn eigen worsteling om achteraf bevraagd te kunnen worden “En wat heb jij zelf gedaan om ‘het’ te veranderen?’ enigszins te beteugelen. En wellicht kan ik hierdoor anderen ook prikkelen tot enige politieke activiteit. Ik denk namelijk echt dat het nodig is!

Ook lid worden van BVHlokaal?

Als enige lokale politieke partij in de Utrechtse Heuvelrug hebben wij geen marsorders vanuit Den Haag en bepalen we onze eigen koers. Geen Haagse congressen, achterkamertjes en zonder subsidie. Uw steun is daarom hard nodig! Denk mee, doe mee en word lid.

Klik hier en word lid!

Blijf ons volgen, doneer of word lid!