fbpx

Mariniers met een OV jaarkaart?

Vlissngen-Doorn, Doorn-Vlissingen, Vlissingen-Doorn, Doorn-Vlissingen, Vlissingenn-Doorn, Doorn- Vl….

VVD, CDA, SGP en Open hebben een nieuwe mening over de verhuizing van de mariniers: op de site van RTV Utecht staat sinds vrijdag 5 april een interessant gegeven.

“Het college wenst dat de staatssecretaris van Defensie vast blijft houden aan de verhuizing van de mariniers. Dat schrijft het college in een brief.” “Het terrein moet volledig beschikbaar komen.” Verbazingwekkend vindt BVHlokaal.  Dat is tegen een raadsbesluit van enkele jaren terug toen het college de strijd aanging, op basis van een raadsbesluit vóór het behoud van het ‘korps’ in de gemeente. 

De GUH steekt zijn vinger waarschuwend op richting Defensie, maar BVHlokaal doet dit ook naar het college. De eigenaar van de grond lijkt nu te gaan bepalen  wat er gaat gebeuren. Dit hebben we eerder gezien met de Kromhoutkazerne bij het Utrechtse college. Maar Defensie besliste toen anders, dat kan ook hier gebeuren.

BVHlokaal wil de mariniers en alle andere betrokkenen uit Doorn en de Utrechtse Heuvelrug zo  snel mogelijk en definitief  uitsluitsel geven. Daar heeft iedereen recht op na al die jaren.

Blijf ons volgen, doneer of word lid!