fbpx

Vertrek Robin de Bock, komst Ridge de Lange

Ons raadslid Robin de Bock uit Maarn heeft afgelopen week tijdens de gemeenteraadsvergadering afscheid genomen als raadslid. Al eerder had hij in de fractie aangegeven dat de combinatie van een gezin met jonge kinderen, dagelijks werk en het raadswerk voor hem toch te veel zijn gebleken.

Robin gaf aan: “Het raadswerk is eervol en belangrijk om te doen. Dat verdient tijd en aandacht. Dat kan ik in deze levensfase toch niet bieden. En anders gaat het ten koste van het gezin. Ik dank de fractie voor de samenwerking. Mooi om te zien hoe we er met een relatief grote groep eigenlijk altijd wel uitkomen om tot een gezamenlijk standpunt te komen. Dat gaat heel natuurlijk. Om voor de toekomst mensen met jonge gezinnen en een drukke baan toch de mogelijkheid te bieden om onderdeel te kunnen zijn van het lokaal bestuur adviseer ik de raad eens te overwegen (ook af en toe) overdag te vergaderen.”

Als bestuur en fractie van BVHlokaal vinden wij het vanzelfsprekend erg jammer dat Robin dit besluit heeft genomen, maar wij respecteren zijn keuze om het welzijn van zijn gezin voorop te plaatsen. Wij hopen dat we op de achtergrond bij tijd en wijle nog gebruik te mogen blijven maken van zijn brede expertise.

Als opvolger van Robin in de fractie van BVHLokaal is Ridge de Lange uit Overberg afgelopen week als lid van geïnstalleerd in de gemeenteraad. Wij feliciteren Ridge van harte met zijn benoeming en wensen hem heel veel succes toe in zijn nieuwe, belangrijke rol als volksvertegenwoordiger.

Blijf ons volgen, doneer of word lid!