fbpx

Anouk Haaxma

Anouk Haaxma

Wethouder en Dorpswethouder Leersum en Overberg Woonplaats: Amerongen

Sinds 2010 woon ik, met man en 2 kinderen in deze gemeente. Ik had al meermaals geprobeerd hier neer te strijken in meerdere fasen van mijn leven, maar in 2010 is dat eindelijk gelukt. De Utrechtse Heuvelrug voelde voor mij als thuiskomen, na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben.

Vanaf dat moment wilde ik ook graag iets in mijn directe leefomgeving doen. Ik ben namelijk erg van het doen. Ik heb dat een tijdje als schuldhulpmaatje gedaan, maar ook bij sportverenigingen, theater en cultuur en andere lokale initiatieven.

In die tijd had ik wel eens wensen waarbij ik de gemeente nodig had. Laat ik zeggen, ik ben best volhoudend, maar ook ik heb toen de moed opgegeven. En dat is niet hoe het zou moeten zijn. Dat was eigenlijk de motivatie om me lokaal politiek in te gaan zetten. Niet klagen aan de zijlijn, maar het proberen op te lossen.

Bij BVHlokaal vond ik een diverse no-nonsense club waarbij ik vanaf dag 1 ‘mee’ mocht doen. Ik werd in 2018 raadslid en in 2020 fractievoorzitter en nu mag ik voor deze leuke club in het college plaatsnemen als wethouder. Ik ben erg blij met mijn portefeuille (Buitenruimte, Verkeer, Natuur & Landschap, Water & Klimaat, Economie, Recreatie & Toerisme), omdat die heel goed past bij waar de ambities van BVHlokaal liggen. Bij de afspraken die we met de hele raad voor komende 4 jaar hebben gemaakt. En ook bij mij. Zoals ik al zei, ik ben erg van het doen. En met deze portefeuille kun je zichtbaar wat doen in leefomgeving van onze inwoners.

Blijf ons volgen, doneer of word lid!