fbpx

Sybe Streekstra †

Sybe Streekstra †

Oprichter 1939-2020

Erelid, oprichter van BVHlokaal en tot aan zijn overlijden Fractievoorzitter.

Sybe heeft in 2005 BVHlokaal opgericht om de burgers te vertegenwoordigen en een stem te geven aan degenen die zich door de herindeling overvallen voelden.

Sybe verzette zich tegen het realiseren van een gemeentekantoor omdat het besluit daartoe niet eerder genomen had mogen worden dan dat de nieuwe gemeente zich een plaats had kunnen verwerven in het denken van de burgers en geaccepteerd zou zijn. “In mijn optiek was er dan een meer passend kantoor gekomen. Passend, niet alleen financieel, maar ook qua gebruik van de ruimte“ aldus Sybe toen en zo dacht hij er nog steeds over.

Het belang van de burger stond bij Sybe altijd voorop: “de burger draagt de gemeenschap en mag je niet beknotten in het uitslaan van vleugels op het terrein van ondernemerschap als zowel creativiteit“.

Als historicus had hij bewondering voor al die mensen die het verleden van de Heuvelrug koesteren en onder de aandacht weten te brengen zonder dit verleden geweld aan te doen. De komende raadsperiode gaan wij wederom ons inzetten voor de burger, daar kunt u op rekenen.

Blijf ons volgen, doneer of word lid!