fbpx

Dorpen

Onze dorpen

BVHlokaal heeft de wens om de Heuvelrug te koesteren en de gezondste gemeente van Nederland te zijn.  Gezondste past op meerdere aspecten; inwoners, natuur, financiën, democratie. Daarbij is leefbaarheid voor eigen inwoners en bescherming/ versterking van de natuur de leidraad. Alle (nieuwe) initiatieven worden hieraan getoetst en beoordeeld. Als het hieraan niet bijdraagt dan gaan we het niet doen.

Daarom kiezen we voor:

  • Actief verbeteren van voorzieningen in de dorpen.
    Dit verbetert de leefbaarheid. Winkels, pinautomaat, speelplaatsen, bibliotheek, gezondheidscentrum, sportmogelijkheden, OV. De tendens is dit steeds verder uit te kleden.
  • Echte dialoog en participatie
    Een veel meer open (= tijdig en transparant qua doel en voorwaarden) dialoog tussen burgers en gemeente. Luisteren. Echte participatie. Inwoners hebben het recht om taken over te nemen (Right to Challenge). De gemeente is er om inwoners te ondersteunen en zou een veel meer oplossingsgericht en hulpvaardig karakter moeten krijgen. Zoek samen naar wat er wel kan.

Problemen aanpakken per dorp: Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Overberg en Buitengebied 

Blijf ons volgen, doneer of word lid!