fbpx

Geen bomenkap

bij Huis Doorn.

EenVandaag: In ruim 400 woonwijken ligt tot 10.000 kilo vuurwerk opgeslagen: ‘Dat is 400 keer heel gevaarlijk’

Lees meer

Utrechtse Heuvelrug Kampioen Bouwen Bouwen Bouwen!

Lees meer

BVHlokaal tegen mogelijke plannen windenergie in Overberg door Provincie

Lees meer

Babyluiers apart inzamelen is nu geen onderzoek waard!

Lees meer

Onze prioriteiten

Groen heeft een stem

Het kenmerk van onze gemeente is het groen. Dat staat onder druk. Onze woon- en leefomgeving is onderdeel van een uniek Nationaal Park, het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland, met cultuur-historische kenmerken die ons maken tot ‘Stichtse Lustwarande’.

Lees meer

Niet meer, maar beter

We willen een limiet stellen aan de enorme groei van buitenaf en de druk op onze natuur. Alles wordt méér. Het huidige gemeentebestuur wil meer woningen, meer toerisme, meer recreanten, meer verkeer en windmolens en zonnevelden.

Lees meer

Géén windturbines en zonnevelden

Industriële windmolens en zonnevelden passen niet in een Nationaal Park. Wij verzetten ons als enige partij al vanaf het allereerste begin tegen de plaatsing van grote wind-turbines en industriële zonnevelden binnen de gemeentegrenzen.

Lees meer

Verkeersknelpunten oplossen

We willen een forse beperking van het doorgaand en sluipverkeer. Door samen met buurgemeenten te zoeken naar lange termijn oplossingen voor de hele regio, in plaats van lokale lapmiddelen.

Lees meer

Waarom BVHlokaal?

BVHlokaal is de enige, puur lokale politieke partij in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zonder binding met de landelijke of provinciale partijpolitiek. Wij kunnen daardoor geheel zelfstandig en voor 100% opkomen voor de belangen van de inwoners van Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg.

Lees meer

Actueel

Blijf ons volgen, doneer of word lid!